Hälsofrämjande innovation i samverkan

Ett annat Vinnovaprojekt vid namn: Hälsofrämjande innovation i samverkan, vill samverka med oss. De har stort fokus på medborgarinvolvering i Malmö i sitt Steg 2 Vinnova projekt, och de saknar en teknisk smartphone lösning på stress. Det är bakgrunden till vårt samarbete.

Syfte och mål med deras projekt är:

  • Trots ett effektivt välfärdssystem så visar OECD, WHO och forskare på att ojämlikheter i hälsa ökar i Sverige, vilket påverkar både ekonomisk tillväxt och risken för sjukdomar. En angelägen samhällsutmaning är att minska gapet i denna ojämlika hälsa i befolkningen.

    Syftet med projektet är att utveckla ett hälsofrämjande arbete som tar sig an denna utmaning genom en innovationsplattform i socialt utsatta områden som tar utgångspunkt i medborgarna behov i samverkan med näringslivet, offentlig/idéburen sektor och akademins professionsutbildningar.

Margareta Rämgård på Malmö Högskola är projektkoordinator och hon har utsett deras Franscoise Peterson (Semcon) att delta i vår referensgrupp. Det var Franscoise som dragit igång ehälsosidan på Semcon och kontaktade Sara Bern på tips från en kollega Mehdi som träffade Sara på Vitalis mässan i våras. Det känns mycket bra att få med Franscoise i vår referensgrupp.

Planen är att Sara deltar på deras nästa referensgruppsmöte, demonstrera och dra igång en samverkan runt att få till arabisk granskning och översättning med deras involvering.

Återkommer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *