Hälsofrämjande innovation i samverkan

Ett annat Vinnovaprojekt vid namn: Hälsofrämjande innovation i samverkan, vill samverka med oss. De har stort fokus på medborgarinvolvering i Malmö i sitt Steg 2 Vinnova projekt, och de saknar en teknisk smartphone lösning på stress. Det är bakgrunden till vårt samarbete.

Syfte och mål med deras projekt är:

  • Trots ett effektivt välfärdssystem så visar OECD, WHO och forskare på att ojämlikheter i hälsa ökar i Sverige, vilket påverkar både ekonomisk tillväxt och risken för sjukdomar. En angelägen samhällsutmaning är att minska gapet i denna ojämlika hälsa i befolkningen.

    Syftet med projektet är att utveckla ett hälsofrämjande arbete som tar sig an denna utmaning genom en innovationsplattform i socialt utsatta områden som tar utgångspunkt i medborgarna behov i samverkan med näringslivet, offentlig/idéburen sektor och akademins professionsutbildningar.

Margareta Rämgård på Malmö Högskola är projektkoordinator och hon har utsett deras Franscoise Peterson (Semcon) att delta i vår referensgrupp. Det var Franscoise som dragit igång ehälsosidan på Semcon och kontaktade Sara Bern på tips från en kollega Mehdi som träffade Sara på Vitalis mässan i våras. Det känns mycket bra att få med Franscoise i vår referensgrupp.

Planen är att Sara deltar på deras nästa referensgruppsmöte, demonstrera och dra igång en samverkan runt att få till arabisk granskning och översättning med deras involvering.

Återkommer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *